Yarışmacıların istedikleri tema ve biçimde yapacakları artistik çalışmada Şeker hamuru, Çikolata, Yağ, Pastilaj hamuru veya marzipan badem ezmesi hamuru kullanılacaktır. Tasarım ve uygulama tamamen yarışmacıya ait olmalıdır. El işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı olumsuz değerlendirilecektir. Dışarıdan gözükmeyen iç destek, tel, çubuk, strafor vb. malzemeler kullanılabilir. Görünürdeki her şeyin yenilebilir olması zorunludur. Çalışmada yardımcı malzeme olarak “İzomalt ve Royal Icing” kullanılabilir. Minimum 30 cm x 30 cm ve Maximum 75 cm x 75 cm ölçülerinde olmalıdır ve teşhir edilmelidir yükseklik sınırı yoktur. (Yapılan çalışmalar yarışmanın 1. günü sabahı saat 08:30 kadar belirtilen alan da ve masada hazır olması gerekmekte olup, eser 4’cü günün sonunda saat 15:00’te teşhir edilen masadan yarışmacı tarafından alınması gerekmektedir.) Yarışma tarihleri arasında tüm yarışmacılar için Konaklama, Transfer, Yeme, İçme, Üniforma ve Katılım Madalyası Organizasyon Komitesi Tarafından Karşılanacaktır.
Katılım Ücreti Kişi Başı: 980 €
Katılımcı Takım Sayısı: 20
Katılımcı Yaşı : 16 – 90